Marcela
Postul cu faptele este cel mai primit inaintea Lui Dumnezeu Postul crestin - postirea cu faptele Postul, dragii mei, este bucurie, este curatire de pacate, este - daca vreti - albirea sufletului. Dumnezeu, in marea Lui milostivire, a lasat portite pentru a intra in Rai, iar una din aceste porti este postul. Multi sunt cei ce au intrat in Imparatia Cerurilor spalandu-si pacatele prin post si rugaciune. Daca postul este unit cu rugaciunea si cu faptele cele bune este o cale sigura spre mantuire. Faptele cele bune se pot face la tot pasul nu putem sa spunem ca nu avem ocazia sa facem binele deoarece la tot pasul este cineva care are nevoie de o mana de ajutor, de un sfat, de o mangaere, de o bucata de paine.
6:27 PM 3/4 Am sa adaug aici o istorioara legata de milostenie. Un om mai instarit era in curtea casei sale si - voind sa stea la masa - auzi batai in poarta si mergand sa deschida gasi un om sarac care cerea milostenie. Suparandu-se, inchise poarta si striga saracului sa mearga in alta parte ca el nu poate sa-i dea nimic de pomana. Dar insistand acel sarac sa primieasca ceva, acel om instarit se supara si arunca cu o paine in acel sarac, iar saracul - luand painea - o saruta si multumi Lui Dumnezeu pentru ca se indura de el sa nu moara de foame. Dupa o vreme muri acel om instarit si ajungand la judecata, diavolii puneau toate faptele cele rele in balanta pentru a pune mana pe sufletul lui si pentru a-l duce in iadul cel mai de jos.
6:27 PM 3/4 In zadar cautau ingerii Lui Dumnezeu, ca nu gaseau nici o fapta buna ca sa nu piarda acel suflet pana cand intr-un tarziu ingerul pazitor al acelui bogat isi aduse aminte de acea paine pe care atunci cand o puse in balanta se inclina balanta si cu acea paine reusi sa spele toate faptele lui cele rele. Iata dar cat de mare este milostenia, dragii mei, si cum poate o fapta neansemnata sa ne aduca mantuirea sufletului. Sunt multe lucruri de spus despre fapte bune si mai ales despre felul cum ar trebui sa arate postul crestin, dar o sa ma opresc aici si Bunul Dumnezeu sa ne daruiasca tuturor gandul cel bun spre plinirea celor catre mantuire. Cu dragoste frateasca,
8:54 AM 3/5 ****Cititi Psaltirea ca sa alungati diavolii*** Psaltirea face parte din cartile canonice ale Vechiului Testament. E o carte pentru omul incercat de necazuri si suparari, pentru cel ce-si plange pacatele, pentru cel ce aduce multumire, pentru cel care cere intarire in lupta cu ispitele. Orice om se regaseste in ea. E de ajuns sa incepi citirea, ca sa n-o mai lepezi din mana. Insa, exista credinta ca atunci cand citim Psaltirea, vin asupra noastra numai necazuri. In ochii unor oameni cu o astfel de credinta, citirea Psaltirei este primejdioasa. Nu stiu de unde a aparut aceasta credinta, dar un lucru e sigur: citirea ei nu aduce nici un rau. Dimpotriva, tamaduieste ranile lasate de pacate, pastreaza sanatos pe cel care nu-i atins de boala si pune pe fuga demonii.
8:54 AM 3/5 Potrivit invataturii Sfintilor Parinti, a nu citi Psaltirea, inseamna a iesi la lupta cu diavolii fara a avea arme. Iar daca nu avem arme la noi, diavolul ne ia prizonieri, adica ne face robi ai pacatelor. Este posibil ca oamenii care nu mai au rezistenta in lupta cu pacatul, sa se raporteze gresit la anumite lucruri si astfel, sa considere Psaltirea aducatoare de rele.
8:57 AM 3/5 va ajuta si te va mangaia; pentru totdeauna. Amin”.
Etichete: edit post
0 Responses

Trimiteți un comentariu